Rondom de camping

Onze camping is bij uitstek geschikt om de mooie omgeving te ontdekken. De camping ligt in het buitengebied van het dorp Sambeek aan twee van de vele wandel- en fietsroutes van het fietsroutenetwerk Land van Cuijk. Er liggen nieuwe fietskaarten van de regio voor u klaar die u over nette fietspaden door natuurgebieden, bossen en langs de Maas brengen. U kunt ook een van vele gratis fietsrouteboekjes meenemen. Hierin vindt u prachtige fietsroutes en ziet u direct waar u kunt afstappen voor een bakkie koffie of een terrasje. Een andere mogelijkheid in om te kiezen voor een belevingsroute uit het Land van Cuijk magazine. En wat dacht u van de ‘ leuke plekskesroute?’ Claudia licht deze graag toe!

In de omgeving kunt u er heerlijk op uit trekken en het Maasheggengebied ontdekken en bewonderen. Dit is een uniek natuurgebied waarin een uitstekend bewaard stelsel van eeuwenoude heggen ligt zoals de meidoorn, sleedoorn en wilde peer. Het doel?  Vee in de wei houden. Het gebied is 6700 hectare groot en heel populair om te  fietsen en te wandelen. Wist u dat dit oudste cultuurlandschap van Nederland op de Unescolijst staat!

Vanaf het campingveld zijn verschillende wandelingen te maken, heerlijk na het eten of gewoon gedurende de dag . Naast de mooie uitwatering van de Maas en kronkelende beekjes kunt u vogels spotten in een uitkijkplaats. Gaat u vroeg op pad dan kan het zijn dat u een ijsvogeltje ziet zitten. En een kwartiertje wandelen brengt u bij het Schraalzand, een bos waar u zomaar oog in oog kunt staan met een ree.

Wandelroutes kunt u starten vanaf het campingveld. U kunt ook kiezen voor de Maaspadroute,  het rondje van Boxmeer of een gedeelte van het pieterpad!

Bent u ook zo’n liefhebber van natuur? Kom en geniet!

Zoekt u ander vertier? Er zijn talloze leuke plekken om naar toe te gaan. Via de A73 bent u al snel in steden als Nijmegen, Venray en Venlo.

Voor eetgelegenheden hoeft u niet ver te gaan, er zijn er genoeg in de omliggende dorpen. Op fietsafstand kunt u Boxmeer ontdekken met een grote verscheidenheid aan winkels!

Voor een dagje uit vindt u bij ‘tips voor uitjes’ een aantal ideëen om te doen.

Om alvast een kijkje te nemen hoe mooi het Maasheggen gebied eruit ziet kunt u de volgende site bezoeken:

www.maasheggenunesco.com

 

Klik de trailor eens aan voor een sneak preview en misschien wordt u ook wel op slag verliefd op dit bijzonder mooi gebied!!

 

Wilt u zelf een wandelroute samenstellen, kijk dan eens op www.wandelnet.nl

Er zijn vele fietsknooppuntennetwerkborden in de omgeving. Op www.fietseropuit.nl of www.route.nl u zelf routes samenstellen. Zo heeft u een fietsroutekaart op maat!

Heeft u een specifieke vraag, of wenst u een stukje enthousiaste persoonlijke toelichting dan kunt u het ons altijd vragen.

Minicamping 't Brenneke Noord-Brabant